Det kan være et spændende, men alligevel skræmmende projekt at ommøblere en stue. Det er et stort projekt, men med de rigtige indretningstips kan du skabe et smukt og indbydende rum, som helt sikkert vil imponere dine gæster. Lad os gennemgå nogle af de grundlæggende principper for at skabe en æstetisk tiltalende stue.

Start med en farvepalet 

At vælge den rigtige farvepalet er afgørende, når det kommer til indretning. Den sætter tonen for hele rummet og er med til at definere dets personlighed. Overvej farver, som du elsker, samt farver, der passer til dine eksisterende møbler og indretning. Du kan også vælge lysere nuancer af disse farver for at skabe mere kontrast i rummet. Hvis du har flere møbler eller tilbehør i forskellige farver, skal du bruge neutrale nuancer som hvid eller grå til baggrundselementer som vægge og gardiner, så de ikke kolliderer med hinanden.

Indarbejd tekstur 

Ved at bruge tekstur i din indretning kan du tilføre dybde og interesse til ethvert rum. Vælg stoffer som fløjl eller linned til polstring og gardiner samt tæpper og puder med interessante teksturer som shag eller jute. Du kan også bruge teksturer på væggene ved at male dem med forskellige teknikker som f.eks. svampning eller kludetæppe for at tilføje visuel interesse uden at overvælde rummet. Brug også ting som spejle og andet, som giver god værdi i stuen. Jeg kan anbefale at finde disse ting hos Kreavaerket.

Vælg akcentstykker med omtanke  

Accentstykker er prikken over i’et i enhver stueindretning, så vælg dem med omtanke! Find stykker, der giver et udtryk uden at være for højlydte – tænk på belysning eller kunstværker, der passer til dit overordnede tema eller farvepalet – men overdriv ikke – for mange stykker kan ende med at virke rodet i stedet for stilfuldt! 

Det behøver ikke at være skræmmende at skabe en stilfuld stue – bare husk disse grundlæggende indretningstips! Start med at vælge tre hovedfarver til din farvepalet, tilføj tekstur gennem tekstiler og tæpper, og vælg accentstykker med omhu. Med disse tips kan du skabe en smuk stue, der helt sikkert vil imponere dine gæster!