Naturen er en af de mest inspirerende kilder til kunst. Det er ikke ualmindeligt at se kunstværker, der afspejler den smukke fauna og flora i vores verden. En af de mest interessante måder, som kunstnere bruger til at fremstille disse værker på, er gennem dyre skulpturer i kreative installationer (https://www.creazion.dk/kreationer/). Disse skulpturer kan være imponerende i størrelse, eller de kan integreres i et landskab på en konceptuel eller interaktiv måde.

I det seneste årti har dyre skulpturer, der udgør kunstværker, fået en genoplivning. Fra udendørsinstallationer til indendørs udstillinger er disse skulpturer nu en af de mest unikke kunstværker i verden. De kan repræsentere en lang række dyr lige fra elefanter, hvaler til kæmpeslangen Anaconda! Derudover kan kunstneren skabe skulpturer, der er så virkelighedstro, at man kan forveksle dem med rigtige dyr.

Installationer med dyre-skulpturer er blevet populære i forlystelsesparker, i offentlige områder og i private haver. Kunstneren kan smelte det naturlige landskab sammen med dyre-skulpturen for at skabe en visuel oplevelse, der er enestående og uforlignelig. Disse installationer kan enten være interaktive, hvor folk kan gå rundt, eller de kan være delvist skjult afhængigt af de konceptuelle krav.

En af de mest berømte dyre-skulpturer er elefant-skulpturen på Elephant Island. Det er en 14 meter høj skulptur lavet af tømmer, der kan ses i Singapore Zoo. Skulpturen giver illusionen af, at en elefant er ved at vandre rundt i landskabet. Det er et spektakulært syn, og det gør oplevelsen for besøgende endnu mere mindeværdig.

Ved at integrere teknologi kan kunstnere skabe endnu mere interaktiv skulpturer. Kunstnerne kan bruge lyd eller video-projektioner, der kan give liv til skulpturerne og gøre dem endnu mere realistiske. For eksempel en stor animeret plasmaskærm i form af en hval, der hænger i Loftus Hall i Irland.