Har du en stor terrasse eller bare brug for lidt skygge på altanen, så er en markise nok en god løsning. Jeg har da selv haft tænkt på at få anskaffet mig en sådan, da jeg ikke kan have en parasol stående på min altan. Der er nok også mange der bor i lejligheder, der har haft de samme tanker som mig, og det er da også her at jeg har set flest af disse markiser slået ud. Der findes vel mange forskellige typer af markiser, jeg ved da at min søn engang havde en stor trekantet markise på sin terrasse, den solgte han, da han godt kan lide solen og ikke ønsker skygge, og han har da heller ikke en parasol, som vi andre kan søge ly under når solen skinner fra en klar himmel.

Faldarmsmarkiser eller vinduesmarkiser

Jeg tænker at det billede, godt kunne minde lidt om en faldarm markise, men den på billedet er nok lidt for stor, til dem jeg tænker på, som kan sidde på en altan. Der kan selvfølgelig gå noget i stykker på en markise, og derfor kan man også købe en markise faldarm som kan erstatte den gamle. Ellers ved jeg ikke lige hvad man kan bruge en markise faldarm til. Det handler selvfølgelig om vinduesmarkiser til et sommerhus, ejerlejlighed, men kan da også bruges hos restauranter, hvor der kan være brug for lidt skygge, når man sidder ude og vil nyde maden, uden at solen skal skinne og solskolde en, mens man spiser.