Hvidvin har en lang og rig historie, der går helt tilbage til oldtiden. Mange forskere mener, at den først opstod som et resultat af utilsigtet gæring, når bønderne høstede druer tidligt om efteråret, før de var helt modne. For at bevare deres afgrøder så længe som muligt, knuste de tidlige vinbønder druerne og opbevarede dem i beholdere uden at filtrere den naturligt forekommende gær fra. Med tiden ville denne proces forårsage en gæringsreaktion og skabe en hvidvin, der både kunne drikkes og var værdifuld.

Mens hvidvin tidligere kun blev nydt af den rige elite, der havde råd til den luksus, det er, at vinen lagres på fad eller tappes på flaske, produceres og drikkes den i dag i alle dele af verden. Dens popularitet er steget voldsomt i de seneste år takket være innovationer som kuldestabilisering og sofistikerede filtreringsteknikker, der har gjort det muligt for vinproducenterne at producere hvidvin af høj kvalitet med en sprød og forfriskende smag. Så hvis du ønsker at udforske historien om denne elskede drik, skal du ikke lede længere end til de gamle lande, hvor hvidvin blev født for mange tusinde år siden. Og hvem ved? Måske finder du dig selv i at nyde et glas eller to undervejs!

Hvidvin fra Portugal

Portugal er kendt for sine maleriske byer, fantastiske strande og lækre mad. Men vidste du, at landet også er hjemsted for nogle af de bedste hvidvine i verden?

Portugisiske hvidvine fremstilles typisk af indfødte druesorter som Albariño, Arinto og Antão Vaz. Disse druer giver friske, sprøde vine med aromaer af citrus og stenfrugter.

Så hvis du er på udkig efter en lækker hvidvin til dit næste måltid, skal du prøve portugisiske vine. Du vil ikke blive skuffet!

Du kan finde alverdens hvidvin fra portugal her. Skål!